Fındıklı Kurabiye




Fındıklı kurabiyelerin üzerlerini eritilmiş çikolatayla süsleyebilirsiniz. Daha leziz olurlar ve daha güzel görünürler. Fındıklı kurabiyede çiğ fındık kullandım, İsterseniz kavrulmuş fındık kullanabilirsiniz.

Hamuru için:
1 Yumurta
30r. Yumuşak tereyağı
1 Yemek kaşığı sıvı yağ
3 Yemek kaşığı dolusu mısır nişastası
2 Yemek kaşığı dolusu pudra şekeri
1 Vanilya
1 Çay kaşığı dolusu kabartma tozu
Aldığı kadar un
Fındıklı iç için:
40gr. İnce çekilmiş fındık
2 Yemek kaşığı yumurta akı
1 Çay kaşığı pudra şekeri
Kakaolu içi için:
1 Tatlı kaşığı dolusu kakao
1 Tatlı kaşığı dolusu pudra şekeri
Az süt
1 Çay kaşığı dolusu (tepeleme) mısır nişastası

Yapılışı: Kurabiye hamuru malzemelerinden ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru rulo haline getirip, bıçakla dilim dilim kesin (17 adet olacak). Kesik yerleri üste gelecek şekilde pişirme kâğıdı serilmiş tepsiye dizin. Baş parmağınızla üzerlerine basıp çukurlaştırın. Fındıklı iç malzemesini küçük bir kâsede karıştırın. Ayrı bir kâsede de kakaolu iç malzemesini karıştırın. 6 kurabiyem boş kaldığı için kakaolu iç hazırladım. Harçları kurabiyelerin içlerine koyun. Kurabiyeleri fırında pişirin.


Yorumlar