Fındıklı kurabiyelerin
üzerlerini eritilmiş çikolatayla süsleyebilirsiniz. Daha leziz olurlar ve daha güzel
görünürler. Fındıklı kurabiyede çiğ fındık kullandım, İsterseniz kavrulmuş
fındık kullanabilirsiniz.
Hamuru için:
1 Yumurta
30r. Yumuşak tereyağı
1 Yemek kaşığı sıvı yağ
3 Yemek kaşığı dolusu mısır
nişastası
2 Yemek kaşığı dolusu pudra
şekeri
1 Vanilya
1 Çay kaşığı dolusu kabartma
tozu
Aldığı kadar un
Fındıklı iç için:
40gr. İnce çekilmiş fındık
2 Yemek kaşığı yumurta akı
1 Çay kaşığı pudra şekeri
Kakaolu içi için:
1 Tatlı kaşığı dolusu kakao
1 Tatlı kaşığı dolusu pudra
şekeri
Az süt
1 Çay kaşığı dolusu (tepeleme)
mısır nişastası
Yapılışı: Kurabiye hamuru
malzemelerinden ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru rulo haline getirip,
bıçakla dilim dilim kesin (17 adet olacak). Kesik yerleri üste gelecek şekilde pişirme
kâğıdı serilmiş tepsiye dizin. Baş parmağınızla üzerlerine basıp çukurlaştırın.
Fındıklı iç malzemesini küçük bir kâsede karıştırın. Ayrı bir kâsede de kakaolu
iç malzemesini karıştırın. 6 kurabiyem boş kaldığı için kakaolu iç hazırladım. Harçları
kurabiyelerin içlerine koyun. Kurabiyeleri fırında pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder