Tavuklu yoğurt çorbasında Filiz
makarnanın eriştesini kullandım. Ayrıca tavuk suyu kullandığım çorbalarımda yağ
kullanmıyorum. Bize ağır geliyor. Tavuklu yoğurt çorbasında da yağ kullanmadım.
İsterseniz çorbaya 1 yemek kaşığı tereyağı ilave edebilirsiniz.
1 Çay bardağı erişte
1 Su bardağı haşlanmış nohut
1 Kâse haşlanmış didiklenmiş
tavuk eti
1 Çay bardağı yoğurt
1 Tatlı kaşığı dolusu un
1 Yumurta
Yeterince su ve tavuk suyu
karışımı
Tuz ve nane
Yapılışı: Yeterince su ve
tavuk suyunu küçük bir tencereye alıp, 1 taşım kaynatın. Erişteyi ekleyin.
Erişteler yarı yarıya pişince nohudu ilave edin. Yoğurdu, unu, yumurtayı bir kâsede
çırpın. Yoğurtlu karışıma çorbadan birkaç kepçe koyup ılıklaştırın. Erişteler
yumuşayınca, ılık haldeki karışımı çorbaya ekleyin. Çorbayı 1 taşım
kaynattıktan sonra ocaktan alın. Çorbaya tavuk etini, naneyi, tuzu ekleyip
karıştırın.
Yorumlar
Yorum Gönder