Sütlacın üzerine ben Antep
fıstığı serptim. Tarçın serperseniz daha leziz olur.
2,5 Su bardağı süt
1 Su bardağı şeker
1 Çay bardağı pirinç
1,5 Yemek kaşığı dolusu mısır
nişastası
1 Vanilya
Yapılışı: Pirinci ve yeterince
suyu tencereye koyun. Pirinçler yumuşayana ve pirinç suyunu çekene kadar
pişirin. Sütü, şekeri ekleyin. Şeker eriyene kadar karıştırın. 1 Taşım
kaynatın. Küçük bir kâseye nişastayı, vanilyayı koyup az su ilavesiyle
nişastayı açın. Sütlaca karışımı ekleyip, sütlaç kıvamına gelene kadar sürekli
karıştırarak pişirin. Önce oda ısısında sonra da buzdolabında soğutun.
Yorumlar
Yorum Gönder