Sultan helvasının tarifini
netten buldum. Sultan helvasını denemenizi öneririm, özellikle de fıstık
severlerin. Harika bir tadı var.
Yarım su bardağı irmik
Yarım su bardağı toz Antep
fıstığı
Yarım su bardağı şeker
1 Su bardağından 2 parmak
eksik su
50gr. Tereyağı
Yapılışı: Şekerle suyu küçük
bir tencereye koyun. Şeker eriyene kadar karıştırın ve kaynamaya bırakın. Ayrı
bir tencerede de tereyağını eritin. İrmiği ekleyip, pembeleşene kadar kavurun.
İrmiğin kararmaması lazım. Sıcak şerbeti kavrulan irmiğe ilave edin. İrmik
şerbeti iyice çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp, helvaya Antep fıstığını katıp
karıştırın. Helvayı demleyip servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder