Yapımı çok kolay, ekonomik ve
çok leziz sodalı tavuğa bayılacaksınız.
2 Tavuk budu (derilerini de
kullandım)
1 Yemek kaşığı dolusu mısır
nişastası
Yarım şişe soda (100ml.)
2 Yumurta akı
Tuz, karabiber, pul biber
Kekik, kimyon, isot
Galeta unu
kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı: Tavuk butlarının
etlerini kemiklerinden ayırıp, irice kesin. Tavuk etlerini bir kâseye koyun.
Baharatları, tuzu, nişastayı, sodayı tavuk etlerine ekleyip karıştırın. Ayrı
bir kâsede yumurta aklarını çırpın ve tavuk etlerini çırpılmış yumurta aklarına
koyup karıştırın. Yumurta akından çıkarıp, bol galeta ununa koyun ve iyice
galeta ununa bulanmasını sağlayın. Bol kızın yağda kızartın.
Yorumlar
Yorum Gönder