Tava böreğinin en
lezzetlilerinden olan patatesli tava böreği, sık sık pişirdiğim ve sevdiğim bir
börektir.
2,5 Adet yufka
Sosu için:
1 Su bardağı süt
Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
1 Yumurta
İçi için:
4 Adet haşlanıp ezilmiş
patates
1 Orta boy soğan (yemeklik
ince doğranmış)
Az salça
1 Yemek kaşığı tereyağı
Maydanoz (ince doğranmış)
Tuz, karabiber, pul biber
Nane, kırmızı toz biber
Yapılışı: Sos malzemelerini
bir kâseye alıp çırpın. Harcını hazırlamak için tereyağında soğanı kavurun.
Salçayı ilave edip kavurun. Patatesi koyup kavurduktan sonra baharatları, tuzu,
maydanozu ekleyin. 1-2 Dakika daha çevirin ve ocaktan alın. İri kesilmiş
yufkaların yarısını, yağlanmış yanmaz tavaya aralarına sostan sürerek koyun.
Üzerine patatesli içi yayın. Kalan yufkaları aralarına sostan sürerek tavaya
koyun. Üzerine kapak kapatın. Kısık ateşte arkalı önlü pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder