Muhallebili Kadayıf Tatlısı




200r. Kadayıf
100gr. Tereyağı
Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz
Şerbeti için:
1 Su bardağı şeker
1 Su bardağı+çeyrek su bardağı su
Limon suyu
Muhallebisi için:
1 Su bardağı süt
1,5 Yemek kaşığı irmik
(Şekersiz olacak muhallebisi)
Yapılışı: Yağı kadayıfı pişireceğiniz tepside eritin. Tepsinizde yağlanmış olur (küçük bir tepsi kullandım). Kadayıfı didikleyin. Eritilmiş tereyağını, cevizi kadayıfa ekleyin ve yağı kadayıfa iyice yedirin. Tepsiye kadayıfın yarısını yayın. Üzerine bardakla veya küçük bir kaseyle iyice bastırıp presleyin. İrmikle sütle pişirip, sıcakken tepsideki kadayıfın üzerine yayın. Kalan kadayıfı üzerine koyup bardakla presleyin. Tatlıyı fırında pişirin. Sıcak tatlıya soğuk şerbeti dökün. 1 Gece buzdolabında bekletip servis yapın.


Yorumlar