200r. Kadayıf
100gr. Tereyağı
Yarım su bardağı iri çekilmiş
ceviz
Şerbeti için:
1 Su bardağı şeker
1 Su bardağı+çeyrek su bardağı
su
Limon suyu
Muhallebisi için:
1 Su bardağı süt
1,5 Yemek kaşığı irmik
(Şekersiz olacak muhallebisi)
Yapılışı: Yağı kadayıfı
pişireceğiniz tepside eritin. Tepsinizde yağlanmış olur (küçük bir tepsi
kullandım). Kadayıfı didikleyin. Eritilmiş tereyağını, cevizi kadayıfa ekleyin
ve yağı kadayıfa iyice yedirin. Tepsiye kadayıfın yarısını yayın. Üzerine bardakla
veya küçük bir kaseyle iyice bastırıp presleyin. İrmikle sütle pişirip,
sıcakken tepsideki kadayıfın üzerine yayın. Kalan kadayıfı üzerine koyup
bardakla presleyin. Tatlıyı fırında pişirin. Sıcak tatlıya soğuk şerbeti dökün.
1 Gece buzdolabında bekletip servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder