Daha önce zeytinyağlısını
yaptığım kuru biber dolmasını bu sefer kıymalı ve soslu denedim. Kuru biber dolmasının
tadı harikaydı. Zeytinyağlısından daha lezizdi.
İçi için:
200gr. Kıyma
1 Orta boy soğan (yemeklik
ince doğra)
Yarım su bardağı pirinç
3 Yemek kaşığı sıvı yağ
1 Tatlı kaşığı salça
Maydanoz (ince doğranmış)
Tuz, karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber, isot, nane
Sosu için:
2 Yemek kaşığı sıvı yağ
1 Yemek kaşığı salça
2 Büyük diş sarımsak
(rendelenmiş)
1 Çay kaşığı dolusu nane
Karabiber, pul biber, tuz
2-3 Su bardağı su
Ayrıca:
20 Adet kuru dolmalık biber
Yapılışı: Kuru dolmalık
biberleri kaynayan suya atın. Yüksek ateşte 2 dakika haşlayıp süzün. Haşlanan
biberleri soğuk suya koyup süzün. Fazla sularını hafifçe sıkın. Tüm iç
malzemesini bir kâseye alıp karıştırın. Harcı biberlerin içine tam dolmayacak
şekilde doldurun. Kuru biber dolmalarını tencereye dizin. Sosu için
sarımsakları, baharatları, yağı tavaya alıp kavurun. Salçayı ekleyip kavurun.
Suyunu ilave edip, 1 taşım kaynatın ve ocaktan alın. Sosu tencereye dökün ve 1 taşım
yüksek ateşte kaynattıktan sonra tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte
dolmalar pişene dek ve suyunu (sosunu) çekene dek pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder