Kuru Biber Dolması




Daha önce zeytinyağlısını yaptığım kuru biber dolmasını bu sefer kıymalı ve soslu denedim. Kuru biber dolmasının tadı harikaydı. Zeytinyağlısından daha lezizdi.

İçi için:
200gr. Kıyma
1 Orta boy soğan (yemeklik ince doğra)
Yarım su bardağı pirinç
3 Yemek kaşığı sıvı yağ
1 Tatlı kaşığı salça
Maydanoz (ince doğranmış)
Tuz, karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber, isot, nane
Sosu için:
2 Yemek kaşığı sıvı yağ
1 Yemek kaşığı salça
2 Büyük diş sarımsak (rendelenmiş)
1 Çay kaşığı dolusu nane
Karabiber, pul biber, tuz
2-3 Su bardağı su
Ayrıca:
20 Adet kuru dolmalık biber
Yapılışı: Kuru dolmalık biberleri kaynayan suya atın. Yüksek ateşte 2 dakika haşlayıp süzün. Haşlanan biberleri soğuk suya koyup süzün. Fazla sularını hafifçe sıkın. Tüm iç malzemesini bir kâseye alıp karıştırın. Harcı biberlerin içine tam dolmayacak şekilde doldurun. Kuru biber dolmalarını tencereye dizin. Sosu için sarımsakları, baharatları, yağı tavaya alıp kavurun. Salçayı ekleyip kavurun. Suyunu ilave edip, 1 taşım kaynatın ve ocaktan alın. Sosu tencereye dökün ve 1 taşım yüksek ateşte kaynattıktan sonra tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte dolmalar pişene dek ve suyunu (sosunu) çekene dek pişirin.   



Yorumlar