Kirazlı Milföy



Kirazlı milföy değişik ve enfes tadıyla herkesin beğeneceği nefis bir tariftir. Kirazlı milföye 1 limona kabuğuna yakın, limon kabuğu rendesi kullandım.

1 Su bardağı kiraz
2 Yemek kaşığı dolusu şeker
2 Yemek kaşığı su
Limon kabuğu rendesi
Çeyrek çay kaşığı mısır nişastası
6 Adet kare milföy hamuru
1 Yumurta sarısı
Pudra şekeri

Yapılışı: Kirazları yıkayıp, çekirdeklerini çıkarın ve irice doğrayın. Kirazı, 2 yemek kaşığı suyu, şekeri, limon kabuğu rendesini (rendenin ince yeriyle rendeleyin ben sarımsak rendesini kullandım) küçük bir tavaya alıp karıştırın. Kirazları öldürmeyecek şekilde pişirin. Üzerine nişastayı serpip (nişastayı sulandırmadım), reçel kıvamına gelene dek sürekli karıştırarak pişirin. Bir milföy hamurunun üzerine soğumuş olan kirazlı içten koyun. Üzerine 1 milföy kapatın ve kenarlarını çatalla bastırın. Diğerlerini de aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Ortalarını bıçakla artı şeklinde kesin. Fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından alınca üzerlerine hafifçe pudra şekeri eleyin. Sıcak veya ılık servis yapın.


Yorumlar