Kirazlı milföy değişik ve enfes
tadıyla herkesin beğeneceği nefis bir tariftir. Kirazlı milföye 1 limona kabuğuna
yakın, limon kabuğu rendesi kullandım.
1 Su bardağı kiraz
2 Yemek kaşığı dolusu şeker
2 Yemek kaşığı su
Limon kabuğu rendesi
Çeyrek çay kaşığı mısır
nişastası
6 Adet kare milföy hamuru
1 Yumurta sarısı
Pudra şekeri
Yapılışı: Kirazları yıkayıp,
çekirdeklerini çıkarın ve irice doğrayın. Kirazı, 2 yemek kaşığı suyu, şekeri,
limon kabuğu rendesini (rendenin ince yeriyle rendeleyin ben sarımsak rendesini
kullandım) küçük bir tavaya alıp karıştırın. Kirazları öldürmeyecek şekilde
pişirin. Üzerine nişastayı serpip (nişastayı sulandırmadım), reçel kıvamına
gelene dek sürekli karıştırarak pişirin. Bir milföy hamurunun üzerine soğumuş
olan kirazlı içten koyun. Üzerine 1 milföy kapatın ve kenarlarını çatalla
bastırın. Diğerlerini de aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine yumurta sarısı
sürün. Ortalarını bıçakla artı şeklinde kesin. Fırında üzerleri kızarana kadar
pişirin. Fırından alınca üzerlerine hafifçe pudra şekeri eleyin. Sıcak veya
ılık servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder