Karışık reçelin tadı nasıl
olur diye merak edip uydurduğum reçelin tadı enfes oldu. Reçellerde artık
şekeri azalttığım için bu reçelde de şekeri azaltarak koydum. 1 Kilo meyveye
500gr. şeker koyuyorum. Reçellerimin tadı daha hafif ve daha lezzetli oluyor.
Ayrıca Karışık meyve reçelinde tüm meyveleri soyup, temizledikten sonra
tarttım.
1kg. Karışık meyve (4 sert
armut, 3 elma, 1 şeftali, 1 küçük kâse siyah ve çekirdeksiz yeşil taze üzüm)
500gr. Şeker
Limon suyu
Yapılışı: Elmayı, şeftaliyi ve
armutu küçük küpler halinde doğradım. Tüm meyveyi bir kâseye alıp, üzerlerine
şekeri döktüm. 24 Saat beklettim ve tencereye aktardım. Reçeli kaynamaya
bıraktım. Kıvam almaya başlayınca limonu ekledim. 5 Dakika daha kaynatıp, reçel
kıvamı gelince ocaktan aldım.
Yorumlar
Yorum Gönder