Karışık Meyve Reçeli



Karışık reçelin tadı nasıl olur diye merak edip uydurduğum reçelin tadı enfes oldu. Reçellerde artık şekeri azalttığım için bu reçelde de şekeri azaltarak koydum. 1 Kilo meyveye 500gr. şeker koyuyorum. Reçellerimin tadı daha hafif ve daha lezzetli oluyor. Ayrıca Karışık meyve reçelinde tüm meyveleri soyup, temizledikten sonra tarttım.

1kg. Karışık meyve (4 sert armut, 3 elma, 1 şeftali, 1 küçük kâse siyah ve çekirdeksiz yeşil taze üzüm)
500gr. Şeker
Limon suyu
Yapılışı: Elmayı, şeftaliyi ve armutu küçük küpler halinde doğradım. Tüm meyveyi bir kâseye alıp, üzerlerine şekeri döktüm. 24 Saat beklettim ve tencereye aktardım. Reçeli kaynamaya bıraktım. Kıvam almaya başlayınca limonu ekledim. 5 Dakika daha kaynatıp, reçel kıvamı gelince ocaktan aldım.



Yorumlar