Fırında Bezelyeli Makarna

Fırında bezelyeli makarnayı boncuk makarnadan pişirdim. İstediğiniz makarna türünden pişirebilirsiniz.

 

150gr. Makarna

1 Yumurta

Yarım su bardağı haşlanmış bezelye

Yarım su bardağı mısır

1 Kâse süzme peynir

1 Yemek kaşığı tereyağı

Maydanoz (ince doğranmış)

Tuz, karabiber, pul biber

Beşamel sosu için:

1 Yemek kaşığı dolusu tereyağı

1 Yemek kaşığı dolusu un

1,5 Su bardağı süt, tuz

Üzeri için:

Kaşar peyniri rendesi


Yapılışı: Makarnayı haşlayın, süzün, soğuk sudan geçirin ve bir süre süzgeçte bekletin. Tüm malzemeyi bir kâseye alıp karıştırın. Yağlanmış küçük bir tepsisine makarnalı karışımı koyup yayın. Beşamel sosu için, tereyağını tavaya alıp eritin. Unu ekledikten sonra hafifçe kavurun. Sütü ekleyin. Sürekli karıştırarak, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Tuzunu koyup karıştırın ve ocaktan alın. Beşamel sosunu tepsideki makarnanın üzerine döküp yayın. Üzerine kaşar peynirini serpin. Fırında üzeri kızarana kadar pişirin.


Yorumlar