Fırında bezelyeli makarnayı
boncuk makarnadan pişirdim. İstediğiniz makarna türünden pişirebilirsiniz.
150gr. Makarna
1 Yumurta
Yarım su bardağı haşlanmış
bezelye
Yarım su bardağı mısır
1 Kâse süzme peynir
1 Yemek kaşığı tereyağı
Maydanoz (ince doğranmış)
Tuz, karabiber, pul biber
Beşamel sosu için:
1 Yemek kaşığı dolusu tereyağı
1 Yemek kaşığı dolusu un
1,5 Su bardağı süt, tuz
Üzeri için:
Kaşar peyniri rendesi
Yapılışı: Makarnayı haşlayın,
süzün, soğuk sudan geçirin ve bir süre süzgeçte bekletin. Tüm malzemeyi bir
kâseye alıp karıştırın. Yağlanmış küçük bir tepsisine makarnalı karışımı koyup
yayın. Beşamel sosu için, tereyağını tavaya alıp eritin. Unu ekledikten sonra
hafifçe kavurun. Sütü ekleyin. Sürekli karıştırarak, muhallebi kıvamına gelene
kadar pişirin. Tuzunu koyup karıştırın ve ocaktan alın. Beşamel sosunu
tepsideki makarnanın üzerine döküp yayın. Üzerine kaşar peynirini serpin.
Fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder