Etimek Salatası



Yarım paket artmış etimek vardı. Etimek küçük küçük parçalara kırılmış. Ben de elimdeki malzemelerle etimek salatası hazırladım. Etimek salatasını hemen tüketmenizi tavsiye ederim, etimekler yumuşamadan kıtır kıtırken. Etimek salatasının pembe oluşunun sebebi ise kız kardeşim turşuları hazırlarken hepsinin en üstüne bolca havuç koyuyor. Bu salatada kullandığım havuç turşularını da pancar turşusundan çıkardım. 

Etimek (küçük parçalara kırılmış)
Taze fasulye turşusu
Havuç turşusu (turşular küçük doğranacak)
Kornişon turşu
Maydanoz (ince doğranmış)
Mısır, sarımsak (rendelenmiş)
Mayonez, yoğurt, tuz, nane

Yapılışı: Yoğurdu, mayonezi, sarımsağı, tuzu bir kâsede çırpın. Tüm salata malzemesini Ayrı bir kâseye koyun. Mayonezli sosu ilave edin. Karıştırıp servis yapın. İsterseniz üzerine kuru nane serpin.


Yorumlar