Yarım paket artmış etimek
vardı. Etimek küçük küçük parçalara kırılmış. Ben de elimdeki malzemelerle
etimek salatası hazırladım. Etimek salatasını hemen tüketmenizi tavsiye ederim,
etimekler yumuşamadan kıtır kıtırken. Etimek salatasının pembe oluşunun sebebi ise kız kardeşim turşuları hazırlarken hepsinin en üstüne bolca havuç koyuyor. Bu salatada kullandığım havuç turşularını da pancar turşusundan çıkardım.
Etimek (küçük parçalara
kırılmış)
Taze fasulye turşusu
Havuç turşusu (turşular küçük
doğranacak)
Kornişon turşu
Maydanoz (ince doğranmış)
Mısır, sarımsak (rendelenmiş)
Mayonez, yoğurt, tuz, nane
Yapılışı: Yoğurdu, mayonezi,
sarımsağı, tuzu bir kâsede çırpın. Tüm salata malzemesini Ayrı bir kâseye koyun.
Mayonezli sosu ilave edin. Karıştırıp servis yapın. İsterseniz üzerine kuru
nane serpin.
Yorumlar
Yorum Gönder