Beyti kebabını ilk kez denedim
tadı harikaydı. Beyti kebabını denemenizi tavsiye ederim. Beyti kebabının tadını
çok beğeneceksiniz.
Köftesi için:
400gr. kıyma
1 Orta boy soğan
1 Yumurta
Tuz, karabiber, pul biber
İsot, kimyon
Kırmızı toz biber
Sosu için:
2 Yemek kaşığı su
2 Yemek kaşığı sıvı yağ
Domates sosu için:
1 Su bardağı domates püresi
(kışlık olanlarından)
1 tatlı kaşığı dolusu tereyağı
Karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber
Gerekirse tuz (domates pürem
tuzluydu tuz koymadım)
Üzerine:
1 Kâse sarımsaklı yoğurt
Ayrıca:
1 Adet yufka
Köftesini hazırlamak için:
Köfte malzemelerini bir kâsede
yoğurun.
Sosunu hazırlamak için: Suyla
sıvı yağı küçük bir kâsede çırpın.
Domates sosunu hazırlamak
için:
Tüm domates sosu malzemelerini
tavaya alın. Sos kıvamına gelene kadar pişirin.
Yapılışı: Yufkayı ikiye kesin.
Su ve yağ karışımını yufkanın birinin üzerine fırçayla sürün. Köftenin yarısını
yufkanın geniş ucuna uzunlamasına koyun. Yuvarlayıp sıkıca rulo şeklinde sarın.
Dilim dilim kesip, pişirme kâğıdı serilmiş tepsiye, kesik yerleri üstte gelecek
şekilde dik olarak dizin. Diğer yufkaya da aynı işlemi yapın. 220 Dereceli
ısıtılmış fırında pişirin. Üzerine sırasıyla sarımsaklı yoğurt ve domates sosu döküp,
servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder