Beyti Kebabı




Beyti kebabını ilk kez denedim tadı harikaydı. Beyti kebabını denemenizi tavsiye ederim. Beyti kebabının tadını çok beğeneceksiniz.

Köftesi için:
400gr. kıyma
1 Orta boy soğan
1 Yumurta
Tuz, karabiber, pul biber
İsot, kimyon
Kırmızı toz biber
Sosu için:
2 Yemek kaşığı su
2 Yemek kaşığı sıvı yağ
Domates sosu için:
1 Su bardağı domates püresi (kışlık olanlarından)
1 tatlı kaşığı dolusu tereyağı
Karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber
Gerekirse tuz (domates pürem tuzluydu tuz koymadım)
Üzerine:
1 Kâse sarımsaklı yoğurt
Ayrıca:
1 Adet yufka
Köftesini hazırlamak için:
Köfte malzemelerini bir kâsede yoğurun.
Sosunu hazırlamak için: Suyla sıvı yağı küçük bir kâsede çırpın.
Domates sosunu hazırlamak için:
Tüm domates sosu malzemelerini tavaya alın. Sos kıvamına gelene kadar pişirin.
Yapılışı: Yufkayı ikiye kesin. Su ve yağ karışımını yufkanın birinin üzerine fırçayla sürün. Köftenin yarısını yufkanın geniş ucuna uzunlamasına koyun. Yuvarlayıp sıkıca rulo şeklinde sarın. Dilim dilim kesip, pişirme kâğıdı serilmiş tepsiye, kesik yerleri üstte gelecek şekilde dik olarak dizin. Diğer yufkaya da aynı işlemi yapın. 220 Dereceli ısıtılmış fırında pişirin. Üzerine sırasıyla sarımsaklı yoğurt ve domates sosu döküp, servis yapın.

Yorumlar