Tavuklu noodle değişik ve
harika bir tatdaydı.
Piyazlık doğramış soğanı,
şerit kesilmiş kapya biberi, ince yarım ay kesilmiş havucu tavaya alıp sıvı
yağla birlikte soteledim. İnce halka halka doğranmış pırasayı, dilimlenmiş
sarımsakları ekleyip soteledim. Mantarı da ilave edip soteledim. Soya sosunu,
karabiberi, pul biberi katıp karıştırdım. 3-4 Dak. daha pişirip, ocaktan aldım.
Ben soya sosunu sevdiğim için biraz fazla koydum. Soya sosu tuzlu olduğu için
tuz eklemedim. Tavuk etlerini (derili tavuk eti kullandım) biraz sıvı yağda
kızarttım. Noodle paketinin üzerindeki yazan su miktarından, yarım su bardağı
fazla su koydum tencereye ve kaynattım. Sebze çeşnili hazır noodle biraz kırıp (kırmasanız da olur ben kırıp
pişiriyorum) tencereye koydum. Paketin içinden çıkan baharatı ve yağı da
tencereye koyup karıştırdım. Bazen noodle paketinden yağ çıkmıyor, çıkmazsa
biraz sıvı yağ koyun. Tencereye derin dondurucudan çıkardığım haşlanmış mısırları
da ilave ettim. Erişteler yumuşayana kadar pişirdim. Ben erişteyi sulu kıvamlı
pişirdim. Sulu kıvamlı istemezseniz, yarım su bardağı fazla su koymayın. Servis tabağına erişteden koydum. Üzerine
soya soslu sebze soteden ve kızarmış tavuk eti parçaları koydum (kemiksiz tavuk
eti kullanmanızı tavsiye ederim).
Yorumlar
Yorum Gönder