Mantarlı kıymalı böreğin
harcına hafif olması için yağ koymadım. İsterseniz kıymayla soğanı kavururken
yağ ekleyebilirsiniz.
3 Yufka
İçi için:
1 Kâse doğranmış mantar
1 Soğan (ince yemeklik
doğranmış)
200gr. Kıyma
Maydanoz (ince doğranmış)
Tuz, karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber, isot
Sosu için:
1 Yumurta
1 Su bardağı+çeyrek su bardağı
süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı: Sosu hazırlamak
için, sos malzemelerini bir kâseye alıp çırptım. Harcını hazırlamak için,
kıymayı ve soğanı tava alıp birlikte kavurdum. Mantarı ekleyip kavurdum.
Maydanozu, tuzu, baharatları ilave ettim. 2-3 Dakika kavurup ocaktan aldım.
Yufkaları iri parçalara kestim. Yufkaların yarısını aralarına sostan sürerek,
yağlanmış yanmaz tavaya koydum. Üzerine hazırladığım ve soğuttuğum kıymalı
mantarlı içi koyup yaydım. Kalan yufkaları da aralarına sostan sürerek tavaya
koydum. Biraz sostan arttı, artan sosu da böreğin üzerine sürdüm. Böreğin üzerine
kapak kapatarak ve kısık ateşte, arkalı önlü pişirdim.
Yorumlar
Yorum Gönder