Sosu için:
1 Yemek kaşığı kakao
1 Yemek kaşığı tereyağı
2 Yemek kaşığı şeker
1 Su bardağı süt
Kek hamuru için:
2 Yumurta
1 Su bardağından 2 parmak
eksik şeker
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım paket kabartma tozu
1 Vanilya
1 Tepeleme tatlı kaşığı kakao
1,5 Su bardağı un
Ayrıca: Az süt
Yapılışı: Yumurtalarla şekeri
mikserde iyice çırptım. Yağı, sütü ekleyip karıştırdım. Unu, vanilyayı,
kabartma tozunu ilave ettim. Hazırladığım kek hamurunun bir kısmını kasesinde
bırakıp, Kalanını pişirme kâğıdı serilmiş küçük bir tepsiye döktüm. Kâsede
kalan kek hamuruna kakao ve biraz süt ekleyip karıştırdım. Tepsiye kakaolu keki
de döktüm. Çatalla mozaik şekil verdim. Fırında keki pişirdim. Kekin üzerini,
kürdanla birkaç yerinden hafifçe deldim. Sıcak kekin üzerine, sıcak sosu
döktüm.
Sosun Yapılışı:
Tereyağını, kakaoyu, sütü
tavaya aldım. Süt kaynayana ve tereyağı eriyene dek sürekli karıştırarak
pişirdim. Şekeri ekledim. Şeker eriyene dek ve biraz koyulaşana kadar sosu
pişirdim.
Yorumlar
Yorum Gönder