Akşam yemeğine doyurucu ve
pratik bir tarif olan fırında makarna pişirdim. Ben fiyonk makarna kullandım.
İstediğiniz makarna çeşidinden yapabilirsiniz. Artmış haşlanmış makarnadan da
yapabilirsiniz. İsterseniz sadece süzme veya beyaz peynirde kullanabilirsiniz.
150gr. Makarna
1 Kâse lor peyniri, süzme
peynir, maydanoz karışımı
1 Yemek kaşığı sıvı yağ
1 Yumurta
Tuz, karabiber, pul biber
Beşamel sosu için:
1 Yemek kaşığı tepeleme un
1 Yemek kaşığı tereyağı
1,5 Su bardağı süt, tuz
Üzerine:
Kaşar peyniri rendesi
Yapılışı: Makarnayı haşladım,
süzdüm ve sudan geçirdim. Süzgeçte bir süre beklettiğim makarnayı bir kâseye
aldım. Peynirli Karışımı, yağı, yumurtayı, tuzu, baharatları makarnaya ekleyip
karıştırdım. Yağlanmış küçük bir tepsiye makarnalı karışımı koydum. Beşamel
sosu hazırlamak için tereyağını erittim. Unu ilave edip, hafifçe kavurdum. Sütü
koyup, sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirdim. Tuzu katıp
karıştırdım ve ocaktan aldım. Beşamel sosu makarnanın üzerine döküp yaydım.
Üzerine kaşar peyniri rendesi serptim. Fırında üzeri kızarana kadar pişirdim.
Yorumlar
Yorum Gönder