Ramazan pidesini uzun zamandır
pişirmek istiyordum. Bu kadar lezzetli olacağını bilseydim, daha önceden
pişirirdim. Yapımı kolay ve leziz, ramazan pidesini denemenizi tavsiye ederim.
Hamuru için:
500gr. Un
Aldığı kadar ılık su
1 Tatlı kaşığı şeker
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Paket ınstant maya
Sosu için:
2,5 Yemek kaşığı un
Yarım çay bardağı su
Yarım çay bardağı sıcak su
Ayrıca:
Galeta unu
1 Küçük yumurta
Çörekotu, susam
Yapılışı: Un hariç tüm
malzemeyi karıştırdım. Unu ekledim ve ele hafif yapışan bir hamur yoğurdum.
Üzerini streç folyoyla kaplayıp, hamur 2 misli kabarana kadar beklettim. Hamuru
1 kez daha yoğurup, ikiye kestim ve 2 adet beze yaptım. Pişirme kâğıdı serilmiş
tepsiye galeta unu serptim. Hamurun birini tepsiye koydum. Sos malzemesini bir
kâsede çırptım. Ellerimi sosa batırarak hamuru biraz yaydım. Ellerimi sosa
batırarak pide şekli verdim. Çırpılmış 1 bütün yumurtanın yarısını pidenin
üzerine sürdüm. Üzerine çörekotu susam serptim. Tepsi mayası verdirmeden 220
derecede ısıtılmış fırında pişirdim. Diğer
hamuru da aynı şekilde hazırlayıp, fırında pişirdim. Pideler fırından çıkınca,
üzerlerine temiz bir bez örttüm. 5 Dakika bekletir ve servis yapılır.
Yorumlar
Yorum Gönder