Herkesin bildiği yumurtaya
bulandıktan sonra çıtır pane harcına bulanıp kızartılan tavuk tarifini değişik
hazırladım. Hafif olsun diye fırında pişirdim. Patateslerle birlikte fırında
pişirince, fırında tavuk pane oldu.
Fırında Tavuk Pane İçin:
3 Adet tavuk baget
1 Yumurta
1 Paket çıtır pane harcı
Fırında Patates İçin:
Patates, sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber, kekik
Yapılışı: Patatesleri soydum,
yıkadım ve dilimledim. Baharatları, tuzu, biraz sıvı yağı ekleyip karıştırdım.
Pişirme kâğıdı serilmiş tepsiye patatesleri koydum. Tavuk bagetlerinin kemiklerini
çıkardım (derilerini çıkarmadım). Tavuk etlerini çırpılmış yumurtaya, ardından
da çıtır pane harcına buladım. Tavuk etlerini derili yerleri üstte gelecek
şekilde tepsiye patateslerin arasına koydum. Fırında pişirip, ketçap ve
mayonezle servis yaptım.
Yorumlar
Yorum Gönder