Geçtiğimiz günlerde canım elde
açma börek istedi. Elde açma börek yapmaya vaktim olmadığı için ben de elde
açma kare börek tarifimi uydurdum. Böreğim enfes oldu.
Hamuru için:
2 Yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı süt
1 Çay kaşığı dolusu kabartma
tozu
Aldığı kadar un, tuz
İçi için:
1 Kâse kaşar peyniri
(rendelenmiş), süzme peynir, maydanoz (dince doğranmış) karışımı.
Ayrıca:
4 Tatlı kaşığı dolusu yumuşak
tereyağı veya margarin (ben Teremyağ kullandım)
Yapılışı: Hamur
malzemelerinden ele yapışmayan, yumuşak bir hamur yoğurdum. Börek hamurundan 4
adet beze hazırladım. Bezeleri açıp, üzerlerine yumuşak yağdan sürdüm.
Ortalarına peynirli harç koydum. Börekleri kare şeklinde katladım. Börekleri
kat yerleri alta gelecek şekilde, pişirme kâğıdı serilmiş tepsiye koydum.
Fırında pişirdim. Fırından çıkınca tepsinin üzerine temiz bir bez örttüm ve
5-10 dak. beklettim. Börekleri dörde kesip, servis yaptım.
Yorumlar
Yorum Gönder