Süt Marineli Et



Süt marineli et yapımı kolay ve lezzetli bir yemek. Süt marineli eti patates kızarması, biber kızartması, marul, sumaklı soğanla birlikte servis yaptım.

500gr. Kemiksiz et
1 Soğan
2 Büyük diş sarımsak
Yarım su bardağı süt
3 Yemek kaşığı sıvı yağ
Kırmızı toz biber, tuz
Karabiber, pul biber
Kekik, isot

Yapılışı: Soğanla sarımsağı rendeledim ve ikisinin de sularını çıkardım. Şerit kesilmiş etlere tuz hariç tüm malzemeyi ilave ettim ve karıştırdım. Üzerini streç folyoyla örtüp, 24 saat buzdolabında beklettim. Yanmaz tavayı kızdırdım. Eti tavaya koyup, tuz ekledim. Yağ koymadan kavurdum. 

Yorumlar