Profiterolü çok severim ve ara
ara yaparım. Teyzem benden Profiterol isteyince yine pişirdim. Bu kez çikolata
sosunu farklı hazırladım. Çikolata sosuna bitter çikolata ekledim ve krema
ekledim. Krema ve çikolata Profiterolün lezzetine lezzet kattı.
Hamuru için:
1 Su bardağı su
1 Su bardağı un
100gr. Tereyağı
3 Yumurta
Kreması için:
2,5 Su bardağı süt
1 Çay bardağı şeker
3 Yemek kaşığı un
1 Vanilya
Çikolata sosu için:
1 Paket Dr. Oetker çikolata
sosu
Yarım paket Ülker bitter çikolata
(yüzde 60 kakao olanından)
1 Su bardağı süt
1 Paket (200ml.) krema
Yapılışı: Tüm krema
malzemelerini küçük bir tencereye koyup, pişirdim ve soğuttum. Hamurunu
hazırlamak için 1 Su bardağı suyu ve tereyağını tencereye koydum. Su kaynayana
kadar ve yağ eriyene kadar ocakta tuttum. Unu ekledim, sürekli karıştırarak 3-4
dakika pişirdim. Hamuru ocaktan alıp, başka bir kaba aktardım. 15 Dakika
beklettim. Oda sıcaklığındaki yumurtaları birer birer hamura ekleyip, iyice
karıştırarak yedirdim. Pişirme kâğıdı serilmiş tepsiye hamuru, sıkma torbasıyla
ya da tatlı kaşığıyla aralarda boşluklar bırakarak koyun (ben birer tatlı
kaşığı koydum). Fırında pişirip soğuttum. Soğuyunca ortalarından ikiye kesip, içlerine
kremadan koydum. Profiterolleri servis tabağına aldım. Çikolata sosunu
hazırlamak için, Çikolata sosu malzemelerini küçük bir tencereye alıp pişirdim.
Çikolata sosunu servis tabağındaki Profiterollerin üzerine döktüm. Birkaç saat
veya 1 gece buzdolabında bekletip, servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder