Mısır unu krebini şeftali
reçeliyle denemenizi öneririm, nefis oluyor. Şeftalini reçelini nette bulup
denedim. Tarifini yazmıyorum birçok blogda var tarifi. Şeftali reçelinde
yaptığım tek değişiklik 1 Kilo şeftaliye 500gr. şeker koydum. Hafif ve lezzetli
oldu. Artık reçellerin şekerlerini yarı yarıya indirip pişiriyorum.
1 Yumurta
1 Çay bardağı süt
1 Çay kaşığının ucuyla
karbonat
1 Tutam tuz
Aldığı kadar mısır unu
Ayrıca:
Şeftali Reçeli
Tereyağı
Yapılışı: Tüm malzemeyi
karıştırıp çırptım. Krep hamuru kıvamında bir hamur hazırladım. Krepleri yanmaz
tavada az tereyağıyla arkalı önlü pişirdim. Kreplerin içlerine şeftali reçeli
koyup, rulo şeklinde sardım.
Yorumlar
Yorum Gönder