Hamuru için:
1 Yumurta
1 Yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım su bardağı ılık süt
1 Silme çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Peynirli içi için:
Süzme peynir maydanoz karışımı
Kıymalı içi için:
Soğan (yemeklik doğranmış)
Kıyma, maydanoz (ince
doğranmış)
Tuz, karabiber, pul biber
Ayrıca: Tereyağı
Yapılışı: Kıymalı harcı
hazırlamak için kıymayı, soğanı tavaya alıp, birlikte kavurdum. Tuzu,
baharatları, maydanozu ilave edip, 2-3 dakika daha kavurdum. Böreğin hamurunu
yoğurmak için sıvı malzemeleri bir kâseye koyup karıştırdım. Unu ve tuzu
ekledim ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurdum. Hamurdan 6 adet beze
hazırladım. Bezeleri merdane ve unla açtım. Üzerlerine eritilmiş tereyağı
sürdüm. Bazılarına kıymalı iç, bazılarına da peynirli içten koydum. Rulo haline
getirdikten sonra, gül böreği şekline getirdim. Üzerlerine eritilmiş tereyağı
sürdüm ve fırında pişirdim.
Yorumlar
Yorum Gönder