Balıklı pilav aslında
bildiğimiz hamsi pilavıdır. Bu pilava hamsi pilavı, hamsili pilav, yalancı
hamsi pilavı da diyebiliriz. Canınız hamsi pilavı çekiyorsa şekil vermeye
üşeniyorsanız veya bendeki gibi balıklarınız küçüklerse, yalancı hamsi pilavını
(balıklı pilavı) yapabilirsiniz. Ben içine üzüm ve fıstık koymuyorum. Siz
isterseniz balıklı pilava dolmalık üzüm ve fıstık da ekleyebilirsiniz.
1,5kg. Küçük boy hamsi balığı
2 Su bardağı pirinç
1 Orta bay soğan
Sıvı yağ, limon
Maydanoz, yeterince sıcak su
Tuz, karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber, yenibahar
Yapılışı: Balıkların içlerini,
kılçıklarını, başlarını, kuyruklarını temizledim yıkadım ve süzgece aldım. Pirinci
tuz ilave edilmiş sıcak suda 30 dak. beklettim. Süzüp, süzgece aldım. Soğanı
yemeklik ince doğrayıp, biraz sıvı yağla birlikte kavurdum. Pirinci, tuzu, az
limon suyunu ekleyip pirinci kavurdum. Doğranmış maydanozu, tuzu, baharatları
koyup karıştırdım. Yeterince sıcak su ekleyip, pilavı pişirdim ve demledim.
Tepsiye pişirme kağıdını serim. Üzerine balığın yarısını koyup yaydım. Üzerine
pilavı koyup yaydım. Üzerine kalan balığı yaydım ve fırında pişirdim. Bol limon
suyuyla servis yapılır.
Yorumlar
Yorum Gönder