Kremalı elma tatlısı hafif ve
leziz bir tatlıdır.
3 Elma
1 Su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 Çubuk tarçın
Birkaç diş karanfil
Çok az kırmızı gıda boyası
Üzeri için:
Dövülmüş ceviz
100ml. Krema
Yarım Yemek kaşığı dolusu
pudra şekeri
Yapılışı: Elmaları soydum,
temizledim, yıkadım. Tencereye 2 su bardağı suyu, şekeri, karanfilleri, tarçını
koydum. Şeker eriyene dek karıştırdım. Tarçınlı suyu 1 taşım kaynattıktan sonra
gıda boyasını ekleyip karıştırdım. Elmaları tencereye koyup, üzerine kapak
kapattım. Elmalar yumuşayana ve az şerbeti kalana dek pişirdim. Önce oda
ısısında sonra da buzdolabında tatlıyı soğuttum. Elma tatlısını servis tabağına
aldım ve üzerine pudra şekeriyle çırpılmış krema koyup, ceviz serptim.
Yorumlar
Yorum Gönder