Ispanaklı milföy böreğinin
harcını ıspanakları haşlamadan soteleyerek hazırladım. Ayrıca içine tel peyniri
koydum. Buda ıspanaklı milföy böreğinin farklı bir lezzette olmasını sağladı.
Ispanakları doğradım, yıkadım,
fazla suların iyice sıktım, süzgeçte bir süre beklettim. Soğanı piyazlık
doğrayıp, sıvı yağda kavurdum. Sarımsakları dilimleyip, soğana ilave ettim ve
kavurdum. Tuzu, karabiberi, pul biberi koyup karıştırdım. Harcı soğutup, içine
küçük küp kesilmiş tel peyniri koyup karıştırdım. Milföy yapraklarına ıspanaklı
içten koydum. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, bol susam serptim. Fırında
üzerleri kızarana kadar pişirdim.
Yorumlar
Yorum Gönder