Tavada kadayıf tatlısının
tarifini klasik tatlardan aldım, yapılışında biraz değişiklikler yaptım. Tavada
kadayıf tatlısı çabuk pişen bir tatlı, pişirirken dikkat edilmesi lazım. Tavada
kadayıf tatlısını sıcak servis yapın, soğukken güzel olmuyor. Fotoğrafta iyi
çıkmadı ama tadı harikaydı.
200gr. Çiğ tel kadayıf (180gr.
vardı 180gr. kullandım)
80gr. Tereyağı
1 Kâse dövülmüş ceviz
Şerbetine:
1 Su bardağı şeker
1 Su bardağı su
Az limon suyu
Yapılışı: Kadayıfı didikledim.
Tereyağını pişireceğim tavada erittim ve kadayıfa koyup, kadayıfa iyice
yedirdim. Tereyağını erittiğim tavaya kadayıfın yarısını koyup yaydım. Uygun
bir tabakla her yerine iyice bastırdım. Üzerine ceviz serptim. Kalan kadayıfı
üzerine koyup tabakla bastırdım. Kadayıfı kısık ateşte arkalı önlü pişirdim.
Ocaktan alınca kadayıfın üzerine sıcak şerbeti döktüm. İlk sıcaklığı çıktıktan
sonra sıcak olarak servis yapılır.
Yorumlar
Yorum Gönder