Glütensiz ekmeği Sinangil’in
Çölyak hastaları için özel ürettiği karabuğdaylı glütensiz undan hazırladım.
Markette görüp merak edip, aldığım glütensiz unun içinde mısır nişastası, karabuğday
unu, mısır unu, pirinç unu, şeker, tapioca nişastası var. Glütensiz ekmeğin farklı
ve leziz bir tadı vardı. Ayrıca paketinde glütensiz unla hazırlanacak tariflerde
vardı.
2 Yemek kaşığı tereyağı
2 Yemek kaşığı dolusu yoğurt
1 Yumurta, tuz
1 Çay kaşığı dolusu kabartma
tozu
Aldığı kadar Sinangil Kara
buğdaylı Glütensiz Un
Yapılışı: Tereyağını erittim.
Yağı, yoğurdu, yumurtayı karıştırdım. Unu, tuzu, kabartma tozunu ilave ettim.
Ele yapışmayan, çok yumuşak bir hamur yoğurdum. Yuvarlak şekiller verdim.
Üzerlerini yumurta akına ve susama buladım. Fırında pişirdim.
Yorumlar
Yorum Gönder