Elmalı milföy böreği çok leziz
ve hafif bir börektir. Ara ara değişik şekillerde pişiririm. Elmalı milföy
böreğinin üzerini isterseniz marmelat koyabilirsiniz. Esmer şeker yerine beyaz
şeker de kullanabilirsiniz.
4 Adet milföy hamuru
2 Orta boy elma
3 Yemek kaşığı dolusu esmer
şeker
İri dövülmüş ceviz içi, tarçın
Üzeri için:
1 Yumurta sarısı
Pudra şekeri
Marmelat (arzuya göre)
Yapılışı: Elmaları soydum,
temizledim, yıkadım küçük küpler halinde doğradım. Elmaları şekerle birlikte
suyunu çekene kadar pişirdim. Tarçını ve cevizi ekledim. 1-2 Dak. daha çevirip
ocaktan aldım. Elmalı harcı soğumaya bıraktım 1 Milföy hamurunun ortasına
elmalı harcı koydum. Üzerine 1 milföy hamuru daha koydum. Kenarlarını çatalla
bastırdım. Kalan 2 milföy hamurunu da aynı şekilde hazırladım. Üzerlerine
yumurta sarısı sürdüm. Fırında pişirdim. Üzerlerine pudra şekeri eledim.
Yorumlar
Yorum Gönder