Emek arası patatesli tavuk Pazar
günleri gezi sonrası kolayca hazırlanabilecek, pratik ve nefis bir tariftir.
Tavuk için:
Tavuk (derileriyle birlikte
iri doğranmış)
Tuz, karabiber, pul biber,
kekik
Kırmızı toz biber, isot,
biberiye
Biraz sıvı yağ
Patates için:
Patates (pul pul doğranmış)
Tuz, karabiber, kekik, pul
biber
Kırmızı toz biber, toz kişniş,
kimyon
Biraz sıvı yağ
Ayrıca:
Maydanoz piyazı (piyazlık
doğranmış soğan, ince doğranmış maydanoz, sumak)
Az sıvı yağda kızartılmış
biber kızartması
Kıvırcık yaprakları
Yapılışı: Biraz sıvı yağı yanmaz
tavada kızdırdım. Patatesleri, tuzu, baharatları tavaya koyup karıştırdım.
Üzerine kapak kapattım. Kısık ateşte, ara ara karıştırarak, patatesler
yumuşayana kadar pişirdim. Ayrı bir tavada az sıvı yağı kızdırdım. Tavuğu, baharatları,
tuzu tavaya aldım ve tavuğu kavurdum. Tavuğa pişmiş patatesleri ilave ettim ve
5 dakika daha pişirip ocaktan aldım. Ekmek arasına sırasıyla patatesli tavuğu,
biber kızartmasını, maydanoz piyazını ve kıvırcık yapraklarını koydum.
Yorumlar
Yorum Gönder