Dızmananın tarifini Zübeyde
Mutfakta isimli İnstagram sayfasından aldım. Dızmana yumuşacık puf puf çok
leziz bir börekti. Tarifte yarım yemek kaşığı tuz yazıyordu, ben 1 tatlı kaşığı
tuz koydum.
Hamuru için:
1,5 Su bardağı ılık süt
1 Su bardağı ılık su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 Paket ınstant maya
1 Yemek kaşığı şeker
1 Tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Sosu için:
2 Yumurta
1,5 Çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı: Sütü, suyu, yağı,
şekeri, mayayı karıştırdım. Unu, tuzu ilave ettim ve ele çok hafif yapışan bir
hamur yoğurdum. Üzerini streç folyoyla kapattım. Hamur iyice kabarana kadar
beklettim. Hamuru önce 4 parçaya kestim. Hamur parçalarını kalın rulo haline
getirdim. Her 4 parçayı 6 parçaya kestim. Pişirme kâğıdı serilmiş tepsiye Hamur
parçalarını koydum. Üzerini örtüp, 15 dak. beklettim. Hamurları üzerlerine
parmak uçlarımla hafifçe bastırdım. Bir kâsede sos malzemesini çırptım.
Tepsideki hamurların üzerlerine sosu döktüm. 15 Dak. daha beklettim. Fırında
üzerleri kızarana kadar pişirdim.
Yorumlar
Yorum Gönder