Elimdeki artmış pastacı
kremasını değerlendirmek için yaptığım çilekli yarım ay pastası çok hafif ve
nefis oldu. Pasta kremasını bildiğimiz klasik malzemelerden hazırladım (süt,
un, şeker, vanilya, tereyağı). Çilekli Pastada kış için hazırladığımız şekersiz
çilekli kompostoyu kullandım. Çilekli pastayı şekerli kompostodan da
hazırlayabilirsiniz. Şekerini damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Ayrıca
kullandığım çay bardağı biraz büyüktü. Normal çay bardağından 3 yemek kaşığı
fazla su alıyor.
Pastacı kreması:
Un, şeker, vanilya, tereyağı,
süt
Çilek sosu için:
1 Çay bardağı şekersiz çilek
kompostosu suyu
1 Yemek kaşığı şeker
1 Tatlı kaşığı nişasta
Pastabanı ıslatmak için:
1 Yemek kaşığı şeker
1 Çay bardağı şekersiz çilek
kompostosu suyu
Arasına:
Çilek kompostosu taneleri
Üzerine:
1 Poşet krem şanti
1 Çay bardağı süt
Toz Antep fıstığı
Ayrıca:
Yarım sade pastaban
Yapılışı: Pastabanı ıslatmak
için şekerle komposto suyunu, şeker eriyene dek karıştırdım. Pastabanın iki
parçasını da komposto suyuyla ıslattım. Pastabanın alt parçasına pastacı
kreması sürdüm. Üzerine çilek kompostosunun tanelerini koydum. Üzerine pastabanın
üst parçasını koydum. 1 Çay bardağı sütle 1 poşet krem şantiyi çırptım. Krem
şantiyi pastanın üzerine ve kenarlarına sürdüm. Çilek sosunu hazırlamak için,
tüm malzemelerini karıştırdım ve pişirdim. Soğuyunca pastanın üzerine
gezdirdim. Antep fıstığıyla süsledim. 1 Gece buzdolabında bekletilip, servis
yapılır.
Yorumlar
Yorum Gönder