Et sotesi için:
400gr. Kemiksiz küçük küp
kesilmiş et
1 Yemek kaşığı tereyağı
1 Küçük soğan (piyazlık
doğranmış)
3 yeşil biber (küçük küp
kesilmiş)
2 Büyük boy domates (soyulmuş
küp doğranmış)
2 Büyük diş sarımsak (küp
doğranmış)
Tuz, karabiber, pul biber,
isot, kekik
Arpa şehriyeli pilav için:
1 Su bardağı pirinç
1 Kahve fincanı arpa şehriye
1 Yemek kaşığı tereyağı
Az limon suyu, tuz
Yeterince sıcak su
Yapılışı: Tereyağını tavada
erittim. Eti, soğanı, sarımsağı, biberi tereyağına ilave ettim. Et suyunu
çekene dek kavurdum. Domatesi ekleyip kavurdum. Baharatları, tuzu ilave ettim.
2-3 dakika daha pişirip, ocaktan aldım. Bir kâseye et soteden koydum. Üzerine
pilavı koydum ve servis tabağına ters çevirdim. Patates kızartmasıyla birlikte
servis yaptım.
Arpa Şehriyeli Pilavın
yapılışı:
Tereyağında şehriyeyi
kavurdum. Tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletip yıkadığım pirinci, tuzu, az limon
suyunu ekledim ve pirinci kavurdum. Yeterince sıcak suyu ekledim. Pilavı
pişirip demledim.
Yorumlar
Yorum Gönder