Yaban mersinli kek artık
klasik keklerden oldu. Limon eklenince daha da leziz oldu.
1 Çay bardağı yaban mersini
Limon kabuğu rendesi
2 Yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı yoğurt
1 Su bardağından 2 parmak
eksik şeker
1,5 Su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
1 Vanilya
Üzeri için:
File Antep fıstığı
Yapılışı: Yumurtalarla şekeri
birlikte çırptım. Limon kabuğu rendesini, yağı, yoğurdu ilave edip çırptım.
Unu, kabartma tozunu, vanilyayı ekleyip karıştırdım. 1 Çay bardağı yaban
mersinini ılık suda beklettim. Süzüp fazla sularını sıktım ve una bulayıp, kek
hamuruna karıştırdım. Pişirme kâğıdı
serilmiş küçük bir tepside, fırında pişirdim.
çok nefis
YanıtlaSil