Yaban Mersinli Kek



Yaban mersinli kek artık klasik keklerden oldu. Limon eklenince daha da leziz oldu.

1 Çay bardağı yaban mersini
Limon kabuğu rendesi
2 Yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı yoğurt
1 Su bardağından 2 parmak eksik şeker
1,5 Su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
1 Vanilya
Üzeri için:
File Antep fıstığı
Yapılışı: Yumurtalarla şekeri birlikte çırptım. Limon kabuğu rendesini, yağı, yoğurdu ilave edip çırptım. Unu, kabartma tozunu, vanilyayı ekleyip karıştırdım. 1 Çay bardağı yaban mersinini ılık suda beklettim. Süzüp fazla sularını sıktım ve una bulayıp, kek hamuruna karıştırdım.  Pişirme kâğıdı serilmiş küçük bir tepside, fırında pişirdim.


Yorumlar

Yorum Gönder