Özellikle hafta sonu
kahvaltılarına uygun leziz patatesli ekmek, yapımı biraz uğraştırsa da aslında
zor değil kolay bir tarif.
1 Ekmek hamuru
2 Orta boy patates
Tereyağı, un
Tuz, karabiber, pul biber
Yapılışı: Patatesi haşlayıp
ezdim. Tereyağını eritip patatesi, baharatları, tuzu ekleyip patatesi kavurdum.
Patatesli harcı soğuttum. Ekmek hamurunu merdane ve unla açtım. Ortasına
patatesli karışımı koyup yaydım. Sonra da hamuru katlayıp, merdane ve unla
tekrar açtım. Patatesli karışım, hamura iyice karışana kadar hamuru birkaç kez
katlayıp açtım merdane ve un yardımıyla. Patatesli hamuru büyük boy yanmaz tava
büyüklüğünde açtım. Yanmaz tavada arkalı önlü pişirdim ve tereyağı sürdüm.
Yorumlar
Yorum Gönder