Patatesli Ekmek



Özellikle hafta sonu kahvaltılarına uygun leziz patatesli ekmek, yapımı biraz uğraştırsa da aslında zor değil kolay bir tarif.



1 Ekmek hamuru
2 Orta boy patates
Tereyağı, un
Tuz, karabiber, pul biber

Yapılışı: Patatesi haşlayıp ezdim. Tereyağını eritip patatesi, baharatları, tuzu ekleyip patatesi kavurdum. Patatesli harcı soğuttum. Ekmek hamurunu merdane ve unla açtım. Ortasına patatesli karışımı koyup yaydım. Sonra da hamuru katlayıp, merdane ve unla tekrar açtım. Patatesli karışım, hamura iyice karışana kadar hamuru birkaç kez katlayıp açtım merdane ve un yardımıyla. Patatesli hamuru büyük boy yanmaz tava büyüklüğünde açtım. Yanmaz tavada arkalı önlü pişirdim ve tereyağı sürdüm. 

Yorumlar