Evimizde pişen mis kokulu
böreklerden biri olan karnıyarık böreğini dün misafirlerim için pişirdim.
2 Yufka
Sosu için:
Süt, sıvı yağ, yumurta
Tüm malzeme karıştırılacak.
Patatesli iç için:
Haşlanmış ezilmiş patates
Soğan (rendelenmiş)
Az salça
Tuz, karabiber, pul biber,
nane
Tüm malzeme karıştırılacak
(soğan çiğden konacak)
Kıymalı iç için:
200gr. Kıyma
1 Soğan (rendesi)
Maydanoz (ince doğranmış)
Tuz, karabiber, pul biber
Tüm malzeme çiğden
karıştırılacak.
Peynirli iç için:
Çökelek
Üzeri İçin:
1 Yumurta sarısı, çörekotu
Kiraz domates ve sivri biber
Yapılışı: 1 Yufkayı serip,
üzerine sostan sürdüm ve üzerine 2. yufkayı koydum. Artı şeklinde kesip, 4
parça elde ettim. Üzerlerine hazırladığım içlerden koyup, rulo şeklinde sardım.
Üzerlerini bıçakla kestim ve çörekotu serptim. Domates, biber dilimleri koyup
fırında pişirdim.
Yorumlar
Yorum Gönder