Hepimizin çok sevdiği bulgur pilavını etli ve farklı şekilde hazırladım.
200gr. Kemiksiz kuşbaşı et
1 Küçük havuç (halka
doğranmış)
2-3 Diş sarımsak (dilimlenmiş)
1 Küçük soğan (küçük küp
kesilmiş)
1 Patates (küçük küp kesilmiş)
Tuz, karabiber, pul biber
Pilav İçin:
Bulgur, tereyağı
Tuz, pul biber
Soğan (yemeklik doğranmış)
Yapılışı: Sebzeleri, eti,
tuzu, baharatları tencereye aldım ve yeterince su koydum. Etler iyice
yumuşayana kadar pişirdim. Pilav için soğanı tereyağında kavurdum. Bulguru
ekleyip karıştırdım. Tuzu, pul biberi, yeterince suyu ilave edip pilavı
pişirdim. Pilavı bir kâseye koyup, üzerine eti sebzeleriyle birlikte koydum.
Tekrar pilav koyup, servis kasesine ters çevirdim.
Yorumlar
Yorum Gönder