Etli Bulgur Pilavı


Hepimizin çok sevdiği bulgur pilavını etli ve farklı şekilde hazırladım.



200gr. Kemiksiz kuşbaşı et
1 Küçük havuç (halka doğranmış)
2-3 Diş sarımsak (dilimlenmiş)
1 Küçük soğan (küçük küp kesilmiş)
1 Patates (küçük küp kesilmiş)
Tuz, karabiber, pul biber
Pilav İçin:
Bulgur, tereyağı
Tuz, pul biber
Soğan (yemeklik doğranmış)
Yapılışı: Sebzeleri, eti, tuzu, baharatları tencereye aldım ve yeterince su koydum. Etler iyice yumuşayana kadar pişirdim. Pilav için soğanı tereyağında kavurdum. Bulguru ekleyip karıştırdım. Tuzu, pul biberi, yeterince suyu ilave edip pilavı pişirdim. Pilavı bir kâseye koyup, üzerine eti sebzeleriyle birlikte koydum. Tekrar pilav koyup, servis kasesine ters çevirdim.


Yorumlar