1 Su bardağı yulaf
Aldığı kadar tam buğday unu
1 Yumurta
1 Yemek kaşığı sıvı yağ
1 Çay kaşığı dolusu kabartma
tozu
1 Yemek kaşığı yoğurt
2 Yemek kaşığı dolusu bal
1 Yemek kaşığı damla çikolata
Üzeri için:
Antep fıstığı
Yapılışı: 1 Su bardağı yulafı
rondo da toz aline getirdim. Önce sıvı malzemeleri bir kâsede karıştırdım.
Sonra da kuru malzemeleri ilave edip, ele çok afif yapışan bir hamur yordum.
15-20 Dakika hamuru dinlendirdim. Yuvarlak şekiller verip, pişirme kâğıdı
serilmiş tepsiye dizdim. Üzerlerine bir su bardağının arkasıyla bastırdım.
Üzerlerine Antep fıstığı yapıştırdım ve fırında pişirdim.
Yorumlar
Yorum Gönder