Tereyağı keklere çok
yakışıyor. Her zaman yaptığım kekin malzemesini yarı yarıya azalttım ve
hamurunda sıvı yağ yerine tereyağı kullandım.
2 Yumurta
1 Su bardağından 2 parmak
eksik şeker
Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
Yarım su bardağı kaynar süt
Aldığı kadar un
1 Vanilya
Yarım paket kabartma tozu
1 Tatlı kaşığı kakao
Ayrıca: Az süt
Yapılışı: Yumurtalarla şekeri
mikserle iyice çırptım. Kaynar sütü, yağı ekleyip çırptım. Unu, kabartma
tozunu, vanilyayı eleyerek karışıma ilave edip iyice çırptım. Pişirme kâğıdı
serpilmiş küçük bir tepsiye kek hamurunu döktüm (hamurdan bir parça çırpma kabında
bıraktım). Çırpma kabındaki kek hamuruna 1 tatlı kaşığı kakaoyu ve az sütü
koyup karıştırdım. Tepsideki kek hamurunun üzerine kakaolu hamuru döktüm.
Kürdanla hafifçe karıştırdım ve keki fırında pişirdim.
Yorumlar
Yorum Gönder