Üzümlü pankeki esmer şeker
yerine beyaz toz şekerle de hazırlayabilirsiniz. Hamuruna koyduğum üzüm
sayesinde, diğer pankeklerden farklı ve güzel bir tatta oldu.
2 Yumurta
4 Yemek kaşığı dolusu esmer
şeker
1 Su bardağı+Yarım çay bardağı
süt
2 Yemek kaşığı dolmalık üzüm
Aldığı kadar un
1 Vanilya
1 Paket kabartma tozu (içinden
1 çay kaşığı dolusu alınmış)
Yapılışı: Üzümü ılık suda bir
süre beklettim. Daha sonra süzüp, fazla sularını sıktım. Yumurtaları şekerle
birlikte iyice çırptım. Sütü, üzümü ekleyip karıştırdım. Unu, kabartma tozunu,
vanilyayı ilave ettim. Koyu kıvamlı krep hamuru hazırladım. Yanmaz tavaya sıvı
yağ döküp kızdırdım. 1 Kepçe pankek hamurundan döküp, fazla yaydırmadan arkalı
önlü pişirdim. Üzerlerine pudra şekeri serptim.
Yorumlar
Yorum Gönder