Tam buğday unlu poğaçayı diyet
kaçamaklarımda pişiriyorum. Tam buğday unlu poğaçanın hamuruna kattığım çiğ
susam, çörekotu, keten tohumu, haşhaş poğaçamı daha da lezzetli yaptı.
3 Tatlı kaşığı yumuşak
tereyağı
3 Yemek kaşığı yoğurt
3 Yemek kaşığı süt
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un ve tam buğday
unu
1 Tatlı kaşığı çiğ susam
1 Tatlı kaşığı keten tohumu
1 Tatlı kaşığı çörekotu
1 Tatlı kaşığı haşhaş
1 Yumurta, tuz
Yapılışı: Yağı, yumurtayı,
sütü, yoğurdu karıştırdım. Unları, tuzu, kabartma tozunu, susamı, çörekotunu,
haşhaşı, keten tohumunu ekleyip karıştırdım. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur
yoğurdum. Yuvarlak şekiller verdim. Üzerlerine yumurta sarısı sürmeden fırında
pişirdim.
Yorumlar
Yorum Gönder