Tam Buğday Unlu Poğaça



Tam buğday unlu poğaçayı diyet kaçamaklarımda pişiriyorum. Tam buğday unlu poğaçanın hamuruna kattığım çiğ susam, çörekotu, keten tohumu, haşhaş poğaçamı daha da lezzetli yaptı.

3 Tatlı kaşığı yumuşak tereyağı
3 Yemek kaşığı yoğurt
3 Yemek kaşığı süt
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un ve tam buğday unu
1 Tatlı kaşığı çiğ susam
1 Tatlı kaşığı keten tohumu
1 Tatlı kaşığı çörekotu
1 Tatlı kaşığı haşhaş
1 Yumurta, tuz

Yapılışı: Yağı, yumurtayı, sütü, yoğurdu karıştırdım. Unları, tuzu, kabartma tozunu, susamı, çörekotunu, haşhaşı, keten tohumunu ekleyip karıştırdım. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurdum. Yuvarlak şekiller verdim. Üzerlerine yumurta sarısı sürmeden fırında pişirdim.

Yorumlar