Bugüne kadar
birçok şekerpare yaptım. Pastane usulü şekerpare yaptığım en güzel
şekerpareydi. Pastane usulü şekerparenin mutlaka 1 gece dinlendirilmesi
gerekli.
2 Yumurta (1
sarısı üzerine)
125gr.
Yumuşak margarin veya tereyağı
1 Çay
bardağı sıvı yağ
Yarım çay
bardağı pudra şekeri
1 Çay
bardağı irmik
1 Kabartma
tozu
1 Vanilya
Aldığı kadar
un
Şerbeti
için:
3 Su bardağı
su
2,5 Su
bardağı şeker
Az limon
suyu
Yapılışı: Şekerparenin
şerbetini hazırlamak için, tüm malzemeleri tencereye alıp kaynattım. Hamurunu
hazırlamak için yoğurma kabında yağları, yumurtaları ve pudra şekerini
karıştırdım. Kalan kuru malzemeleri
ekledim. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurdum. Ceviz büyüklüğünde parçalar
koparıp, yuvarlak şekiller verdim. Üzerlerine yumurta sarısı sürdüm ve fırında
üzerleri kızarana kadar pişirdim. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti döktüm.
1 Gece dinlendirdim.
Yorumlar
Yorum Gönder