Pakmaya’nın
mayalı poğaça harcını merak edip aldım. Poğaçayı arkasındaki tarife uymadan
farklı bir şekilde denedim. Yumuşacık, puf puf, mis gibi mahlep kokulu çok
leziz poğaçalar oldular.
1 Yumurta
1 Çay
bardağı sıvı yağ
2 Çay
bardağı ılık süt
2 Çay kaşığı
tuz
1 Paket
Pakmaya mayalı poğaça harcı
Aldığı kadar
un
Yapılışı: Sıvı
malzemeleri yoğurma kabına aldım. Pakmaya Mayalı karışımı da ekleyip
karıştırdım. Tuz, un ekleyip ele hafifçe yapışan çok yumuşak bir hamur
yoğurdum. Yoğurma kabının üzerini streç folyoyla kapladım. Hamur iyice kabarana
kadar beklettim. Hamurdan parçalar koparıp, bazılarına (oval olanlarına) sosis
koydum. Diğerlerini sade olarak hazırladım. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp
susam serptim. 20-25 Dak. Tepsi mayası verdirdim. Fırında üzerleri kızarana
kadar pişirdim. Fırından alınca üzerlerine temiz bir mutfak bezi koydum. 5-10
Dakika bekletip (yumuşacık olmaları için), servis yaptım.
Yorumlar
Yorum Gönder