Hamburgeri sevmezdim ama kendi
yaptığım ev usulü hamburgeri çok beğendim, çok lezzetliydi. Hamburger ekmeğini
Betella’nın tam buğday ekmeği tarifiyle hazırladım. Patatesleri fırında
pişirdim. Ev usulü hamburger beni biraz uğraştırdı ama sonucuna değdi. Hamburgeri artık sık sık yaparım.
Hamburger Köftesi İçin:
400gr. Kıyma
1 Soğan (rendele)
1 Diş sarımsak (rendelenmiş)
2 Tatlı kaşığı dolusu galeta
unu
2 Tatlı kaşığı sirke
Tuz, karabiber
Yapılışı: Tüm malzemeyi
yoğurdum ve hamburger köftesi şeklinde ve büyüklüğünde köfteler hazırladım. 1
Gece buzdolabında beklettim. Yağsız olarak yanmaz tavada arkalı önlü pişirdim.
Hamburger Ekmeği İçin:
Betella’nın tam buğday ekmeğinin
hamurunu yoğurdum. Hamburger ekmeği büyüklüğünde ve şeklinde ekmekler
hazırladım. Üzerlerine bol çiğ susam serptim ve fırında pişirdim.
Fırında Patates İçin:
Patatesleri doğrayıp 1 yemek
kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiber ilave ettim. Pişirme kâğıdı serilmiş tepsiye
patatesleri koyup pişirdim.
Soğan Kavurması İçin:
1 Büyük soğanı halka halka
doğrayıp, biraz tuzla iyice ovdum. Sonra da soğanı yıkayıp, fazla suyunu
hafifçe sıktım. Soğanı 2 yemek kaşığı zeytinyağında kavurdum.
Domates Sosu İçin:
Daha önceden hazırladığım
domates pürem vardı, rondoda domatesleri püre haline getirip tuz eklemiştim ve
sos haline gelene dek pişirmiştim. Sosta bu domates püresini kullandım. Domates
püresine az zeytinyağı, sarımsak rendesi, tuz, sirke, karabiber, pul biber,
kırmızı toz biber ekleyip sosu pişirdim.
Ayrıca:
Kıvırcık yaprakları, halka
doğranmış domates, kornişon turşu dilimleri kullandım.
Ev Usulü Hamburgerin Yapılışı:
Hamburger ekmeklerinin
aralarına sırasıyla hamburger köftesi, kavrulmuş soğan, kornişon turşu
dilimleri, kıvırcık yaprakları ve domates sos koydum.
Yorumlar
Yorum Gönder