Acuka baharatını çok severim.
Eskiden kahvaltılarda ekmeğin üzerine margarin sürüp, acuka baharatı serperdim.
O yüzden acuka baharatına kahvaltı baharatı derdim. Pazarda (aktarlarda ve
pazarlarda satılır Nevitat marka) bu güzel baharatı görünce dayanamayıp aldım.
Acuka baharatıyla ne yapabilirim diye düşünürken, aklıma köftede kullanmak
geldi. Acuka baharatı köfteye çok yakıştı. Baharatın üzerinde yazdığına göre
içinde pul biber, kekik, toz biber, çemen unu, kimyon, sumak, poy ve nane varmış.
250gr. Kıyma
1 Yumurta, tuz
1 Yemek kaşığı dolusu acuka
baharatı
2 Yemek kaşığı dolusu galeta
unu
1 Küçük soğan (rendelenmiş)
Maydanoz (ince doğranmış)
Yapılışı: Tüm malzemeyi
yoğurma kabına alıp yoğurdum. Yuvarlak yassı köfteler hazırladım. Yağsız olarak
arkalı önlü pişirdim. İsterseniz yağda kızartabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder