Geçtiğimiz
cumartesi akşam yemeği için tereyağlı tavuk bifteği, üzümlü pilav, kabak
kızartması ve pastane usulü şekerpare hazırladım. Fotoğrafı akşam çektiğim için
kötü çıktı.
Tavuk
bifteği, tereyağı
Tuz,
karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber, kekik
Yapılışı:
Tavuk etlerine baharatları ve tuzu serptim. Eritilmiş tereyağında tavuk
bifteklerini arkalı önlü kızarttım.
Üzümlü Pilav
1 Su bardağı
pirinç
Biraz sıvı
yağ
1 Yemek
kaşığı dolmalık üzüm (ılık suda bekletilmiş)
1 Minik
soğan (incecik yemeklik doğranmış)
Yeterince
sıcak su
Az limon
suyu
Maydanoz
(ince doğranmış)
Tuz,
karabiber, pul biber
Yeni bahar,
kırmızı toz biber
Yapılışı: Soğanı
yağla birlikte kavurdum. Islatıp yıkadığım pirinci, az tuzu, az limon suyunu
kavrulmuş soğana ekledim. Pirinci de kavurdum. Baharatları, tuzu, maydanozu,
üzümü ilave edip 2-3 dakika daha kavurdum.
Yeterince sıcak suyu ekledim ve pilavı pişirdim. Üzümlü pilavı
demledikten sonra servis yaptım.
Yorumlar
Yorum Gönder