Böreklerin
ve poğaçaların içlerini ölçülü yapmadığım için fazla iç kalıyor. Ben de artan
içleri omlet olarak ve farklı yumurta tarifleri yaparak değerlendiriyorum. Artmış
patatesli börek harcım ve 1 yumurta akı vardı. Değerlendirmek amacıyla
patatesli sosisli yumurta yaptım. Lezzetli güzel bir kahvaltılık oldu.
Sosis derin
dondurucudaydı. Derin dondurucudan çıkarıp, halka halka doğradım. Yağsız olarak
buzları gidene dek çevirdim. Patatesli börek içini ekledim (tarifte hiç yağ
kullanmadım bence patatesli börek içinin yağı yeterliydi). Patatesli iç ısınana
kadar çevirdim. Boşluklar açarak, boşluklara yumurtaları kırdım. Yumurta
sarılarını biraz dağıttım ve pişirdim. İsterseniz tuz da ekleyebilirsiniz. Ben
patatesli içe tuzu kaçırdığım için tuz eklemedim.
Patatesli
İçin Yapılışı:
Tereyağını
erittim. Haşlanmış rendelenmiş patatesi, doğranmış maydanozu, tuzu, karabiberi,
pul biberi, naneyi ilave edip kavurdum.
Yorumlar
Yorum Gönder